Macks ølbryggeri

Prosjektfakta 
Status: Avsluttende 
Prosjekttype: Industribygg
Tidsrom: 2011-2012
Bruttoareal: 17 000 m²
Byggherre: Mack AS
Arkitekt: Jon Ark
Rådgiver: Jon Ark
Kontraktsform: Totalentreprise
Prosjektadresse: Nordkjosbotn, Troms

Prosjektleder: Jørgen Johansen

Send som epost

Beskrivelse av prosjektet:

Macks ølbryggeri er en nordnorsk institusjon som har brygget øl siden 1877. I 2011 besluttet selskapet å etablere moderne produksjon i Nordkjosbotn i Balsfjord. Vi fikk jobben med å bygget det nye bryggeriet.

Betonggulvet er 120 mm tykt med fiberarmering. I tankrommet er tykkelsen hele 400 mm dobbelarmert med Ø25. Hele bærekonstruksjonen består av stål. I taket er det brukt gitterdragere med 3300 mm høyde og 400 mm bredde på fagene. Disse hviler på stålsøyler HUP 400×400, som igjen hviler på stripefundament. Vi valgte stripefundament fremfor punktfundamentering på grunn av stabiliteten. Veggtykkelsene på ytterveggene er 120 mm sandwichelement som er foamfylt, såkalte PIR-element. På brannveggene innvendig er de 150 mm, Rockwool-element som holder EI60.

Vi sto som hovedbedrift med styring av underentreprenører, inkl. tekniske fag. Vi hadde ansvaret for alle bygningsmessige arbeider; grunnarbeid, plasstøpt betong, tømrerarbeid, montering av betong og stål, montering av glass og fasader, maler, tak, sanitær, våtrom, varme og ventilasjon.